This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Somlyó György, Hungarian bibliography

Image of Somlyó György
Somlyó György
(1920–2006)
 

Bibliography

1939 A kor ellen, versek
1942 Adónis siratása, versek
1953 Vallomás a békéről, versek
1955 Jegenyék a parton, versek
1956 Ablakban (tanulmányok)
1960 Ami élni segít. 88 szonett
1962 Tó fölött, ég alatt, válogatott versek
1963 Szemfényvesztő fügefa, versek
1963 A költészet évadai, tanulmány
1969 Füst Milán, Emlékezés és tanulmány
1973 Szélrózsa, műfordítások
1974 A mesék könyve, versek prózában
1977 (1979, 1984) Árnyjáték, regény
1980 (1986, 1998) Philoktétész sebe. Bevezetés a modern költészetbe, esszék
1981 Picasso (tanulmányok)
1983 Részletek egy megírhatatlan versesregényből
1984 Az utazás. Francia költők antológiája
1984 (jav. 1995) Rámpa, regény
1987 Parisiens, franciául írt versek
1988 A költészet ötödik évada. Tanulmányok 1981-1987
1989 A macska tízezer létezésmódja, versek
1990 Párizsi kettős, regény
1993 Füst Milán vagy A lesütött szemű ember, emlékezés és tanulmány
1994 A negyedik szoba, versek
1997 Törésvonalak, versek
1998 Seb és kés, válogatott versek 1972-1997
1999 Mesék a mese ellen – Contrefables, versek
2000 Philoktétésztől Ariónig. Válogatott tanulmányok 1-2.
2000 Somlyó György válogatott versei
2001 Önéletrajzaimból, esszék
2002 Ahol van. Versek 1997-2002
Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap