This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

The page of Kassák Lajos, Hungarian bibliography

Image of Kassák Lajos
Kassák Lajos

Bibliography

1912 Misilló királysága (regény)
1915 Eposz Wagner maszkjában (versek)
1920 Máglyák énekelnek (lírai eposz)
1920 Világanyám (versek)
1922 A ló meghal, a madarak kirepülnek (hosszúvers)
1922 Új művészek könyve (Moholy-Nagy Lászlóval)
1928 Napok, a mi napjaink (regény)
1929 Angyalföld (regény)
1928–1935 Egy ember élete (önéletrajzi regény I-VIII. kötet) később csak cenzúrázva
1931 35 vers (versek)
1935 Földem, virágom (válogatott versei)
1937 Ajándék az asszonynak (versek)
1939 Fújjad csak furulyádat (versek)
1942 Vallomás tizenöt művészről (interjúkötet)
1947 Képzőművészetünk Nagybányától napjainkig (festőkről írt portrésorozat)
1945 Kis könyv haldoklásunk emlékére (lírai napló)
1957 Boldogtalan testvérek (elbeszélések)
1963 Vagyonom és fegyvertáram (versek)
1965 Mesterek köszöntése (versek)
1968 Üljük körül az asztalt (versek)
1970 Összes versei, 1–2 ( utószó Kassák Lajosné)
1972 Az izmusok története (Pán Imrével)
1974 A fal mögött áll és énekel (válogatott művek)
1980 Nehéz esztendők, 1–2 (válogatott elbeszélések)
1983 Válogatott Művei, 1–2 (versek, tanulmányok)
1986 Összegyűjtött műfordítások
1987 Számozott költemények. Kassák Lajos képeivel
1988 Szénaboglya (napló 1955–56)
1999 Reklám és modern tipográfia, Kassák Lajos írásai és képei


forrás: www.hunlit.hu
Anthology ::
Literature ::
Translation ::

minimap